Scouting Sint Joris is opgericht op 3 oktober 1991. Na enige tijd opkomsten gedraaid te hebben in een achtertuin, een schuur, de Beemdentil werd een voorlopige locatie gevonden in de noodlokalen van SG Graaf Engelbrecht (thans Prisma-College) aan de Ganzerik. Dit zou zoals gezegd maar tijdelijk zijn, echter niets was minder waar. In 1994 werden de eerste besprekingen met de gemeente gevoerd voor een definitieve locatie. Vervolgens hebben diverse besturen en bestuursleden hun inspanningen moeten leveren voor uiteindelijk in december 2000 het casco van het troephuis verrees aan de Asterdplas. Heel het jaar 2001 werd besteed aan de afbouw door leiding (naast de gewone opkomsten) en een aantal ouders. Men hoopte het 10-jarig bestaan in oktober tegelijk te kunnen vieren met de opening van het nieuwe troephuis. Helaas vlotte het werk niet altijd zo als gepland en de opening werd doorgeschoven naar het nieuwe jaar.

Het nieuwe gebouw had een grote aantrekkingskracht op de wijk en de groep groeide naar bijna 150 jeugdleden, verdeeld over 9 speltakken. Helaas groeide het aantal leidinggevenden niet gelijk mee. Ze kwamen en gingen en enkele jaren later zijn de bevers opgeheven en de welpen en kabouters samengevoegd tot esta’s om verantwoord met voldoende mensen een groep te kunnen draaien.

In mei 2006 zijn de bevers weer gestart. Nog steeds zijn er enkele speltakken die extra leiding kunnen gebruiken, maar dat kan de pret niet drukken. In de loop der jaren zijn we helaas ook een aantal waterspeltakken verloren, op dit moment hebben wij nog alleen dolfijnen (leeftijd 7 – 12 jaar).

In het 2010 hebben wij door omstandigheden een jaar geen scouts gehad, in september 2011 zijn we begonnen met een scoutsgroep van 13 leden. Door de groei van het afgelopen jaar bestaat de vereniging in oktober 2011 uit ongeveer 85 leden. Dit mede doordat op 6 oktober 2011 wij starten met eigen blauwe vogeltak. Blauwe vogels zijn scouts met een (verstandelijke) beperking.

In september 2014 zijn de waterscouts opgestart en varen wij vanaf onze steiger bij de Belcrum haven met lelievletten op de Mark.

Ons 100ste lid hebben wij in 2016 weer mogen verwelkomen, dit is tevens het jaar waarin we 25 jaar bestaan. In september 2016 worden er weer roverscouts opgericht, voor de leeftijd 18- 21 jaar. Waardoor Scouting Sint Joris uit  9 speltakken bestaat.

Sint joris is op alle markten thuis met een land, water en blauwe vogeltak. Nu op weg naar 100 leden en voldoende leiding zodat hopelijk onze vereniging verder kan uitbreiden.