De scouts

iedereen tussen de 11 en 15 jaar

Bij de scouts zitten kinderen van 11 tot 15 jaar en we doen dus ook de activiteiten die bij deze leeftijd passen. We maken er echt een avontuur van; we gaan op tochten en dropping, we leren houthakken, pionieren, een kampvuur maken en we leren kamperen. Ook worden er veel spellen gespeeld. Het allerbelangrijkste is dat we dit avontuur samen met je patrouille beleven. Binnen een patrouille kan je namelijk elkaar helpen en van elkaar leren.

Bij deze speltak leer je de belangrijkste scoutingtechnieken, maar ook bijvoorbeeld EHBO en hoe je moet koken. Dit laatste komt zeker van pas op de RSW (Regionale Scouting Wedstrijden) waar je het hele weekend geen hulp van de leiding krijgt. Op dit weekendkamp in de lente laat je het beste van jezelf zien en ontmoet je ook een hoop scouts van andere groepen.

De opkomst van de scouts is op vrijdagavond, van 19.00 tot 21.00 uur.

Naast de RSW, hebben we gemiddeld nog 3 weekendjes met overnachting en natuurlijk het zomerkamp waar we de echte uitdagingen gaan opzoeken!

Ben jij benieuwd hoe het is?

Voor meer informatie: