Onze blauwe vogels is de enige scoutinggroep in Breda voor mensen met een verstandelijke beperking.

De groep is ontstaan uit een fusie met Clemens Maria Hofbauer, die al bijna 48 jaar ervaring hebben met deze vorm van scouting.

We zijn een groep met 13 volwassen leden, allemaal een verstandelijke en daarbij soms ook een lichamelijke beperking. Ze worden geleid door 3 zeer enthousiaste stafleden.

Tijdens het groep draaien is de sociale omgang met elkaar een belangrijke drijfveer en proberen we zoveel mogelijk aangepaste scoutingactiviteiten te doen. We houden de drempel zo laag mogelijk.

We beginnen elke opkomst met een kopje koffie , waarbij we met elkaar bespreken wat ons de afgelopen week heeft bezig gehouden en wordt het groepsgevoel nog meer onderbouwd. Daarna beginnen de scoutingactiviteiten. Zo gaan we regelmatig koken , knutselen van alles in elkaar, maken de mooiste tekeningen en schilderijen, doen samen spelletjes en bij mooi weer verkennen we wel eens de omgeving met behulp van uitgezette tochten, met of zonder rolstoel. Zo hebben we ook al eens ons scoutinglokaal omgebouwd tot een bruin cafe en deden we onder het genot van een hapje en een (alcohol vrij) drankje alle activiteiten die daar gebruikelijk zijn, zoals biljarten, darten, sjoelen, kaarten en natuurlijk veel kletsen.

Het sinterklaas- en kerstfeest wordt ook niet vergeten. Sint en Piet komen elk jaar langs met een cadeautje en gaan we jaarlijks met heel de vereniging 3 dagen op kerstkamp.

Elk jaar gaan wij ook op zomerkamp, van maandag t/m vrijdag. Dit wordt door de meeste onder ons als het hoogtepunt van het jaar beschouwd. We zijn dan op een andere locatie en beleven we ons in en rond een thema. We organiseren ook uitjes: Zoals naar de dierentuin of de film.

Heb je interesse gekregen als leiding of lid bij onze blauwe vogels, laat het ons weten en kom gerust eens samen met ons een kopje koffie drinken tijdens een opkomst. Je bent van harte welkom en misschien is het ook wel wat voor jou.

Elke donderdagavond 19.00-21.00 uur (m.u.v. schoolvakanties)