Heb je na het bekijken van de website nog vragen over Scouting Sint Joris? Lees dan eens de onderstaande veelgestelde vragen door. We proberen er zo goed mogelijk op te antwoorden.

Kan iedereen lid worden van Scouting Sint Joris?
Ja, we staan open voor iedereen. Ongeacht geloof, politieke overtuiging of ras. Iedereen vanaf 4 jaar kan lid worden. Wel dien je rekening te houden met het feit dat er voor sommige speltakken een wachtlijst bestaat. Deze lijst ontstaat door de grote toeloop van nieuwe leden en het tekort aan stafleden. Neem voor meer informatie contact op met

Waar moet ik mij aanmelden?
Meld je eerst aan bij het e-mail adres van de speltak waarbij je wilt kijken. De speltakleiding nodigt je uit voor de eerste opkomst (als er geen wachtlijst binnen de speltak is). Vervolgens mag je drie keer (gratis) komen kijken. Vind je het leuk, dan krijg je een inschrijfformulier mee en kun je lid worden. voor informatie:

Wat heb ik allemaal nodig?
Als je het naar je zin hebt bij Scouting Sint Joris volgt al gauw je installatie. Dit betekent dat je dan een belofte doet en officieel bij de groep gaat horen. Vanaf dan draag je ook je Scoutfit. Dit is te koop bij de ScoutShop. Wanneer je wat ouder bent, heb je ook regelmatig een weekend- of weekkamp. Daarvoor heb je natuurlijk op den duur een goede slaapzak, slaapmatje en bord en mok en bestek voor nodig. Verder kun je denken aan aankopen als een kompas, een zakmes, een rugzak, goede stevige wandelschoenen (we lopen best veel), etc. Dit kun je allemaal aanschaffen naarmate je langer bij Scouting zit.

Wordt er van mij als ouder iets verwacht?
Inbreng van ouders binnen onze Scoutinggroep vinden wij belangrijk. U kunt dan denken aan incidenteel een keer rijden naar een activiteit, ondersteuning bij het onderhoud van ons troephuis of het helpen knutselen van spullen voor bijvoorbeeld het zomerkamp. En natuurlijk zijn er de groepsactiviteiten waarbij ouders van harte welkom zijn. Maar er is meer dat u kunt doen: u kunt zitting nemen in het bestuur, of zelfs leiding worden. En ruimt u thuis of op uw werk op en denkt u spullen te hebben waar wij wel wat mee zouden kunnen doen, dan is dat natuurlijk ook welkom!

Worden de stafleden betaald of zijn ze vrijwilliger?
Alle stafleden bij Scouting Sint Joris zijn vrijwilliger. Vrijwilliger zijn bij Scouting betekent niet vrijblijvendheid. Elke week weer een leuk programma voor een groep kinderen bedenken, uitwerken en uitvoeren kost tijd en energie. Maar dat hebben de stafleden graag over voor hun hobby!

Hebben jullie nieuwe stafleden nodig?
Zoals elke vrijwilligersorganisatie zitten wij ook te springen om nieuwe vrijwilligers! Mensen die ouder zijn dan 16 jaar kunnen contact opnemen met de ons. Je hoeft geen ervaring met scouting te hebben om staflid te worden. Tijdens de opkomsten leer je vanzelf veel over scouting, het begeleiden van groepen kinderen en het bedenken van leuke en actieve programma´s. Wel is het belangrijk dat je het leuk vind om met kinderen en / of jongeren om te gaan en je moet bereid zijn een deel van je vrijdag/ zaterdag plus ongeveer een avond in de week in deze boeiende vorm van vrijetijdsbesteding te investeren. Maar... daar krijg je wel heel wat voor terug!