JOTA-JOTI is een landelijke ledenactiviteit van Scouting Nederland waarbij alles draait om communiceren. In een weekend ga je als deelnemer virtueel op kamp en leg je contact met scouts van over de hele wereld. De belangrijkste hulpmiddelen hierbij zijn de radio en het internet.

Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet

Een jamboree is een groot kamp waar je andere scouts kunt ontmoeten. Normaal moet je daarvoor met je tent en je bagage naar een groot kampeerterrein, maar niet bij de JOTA-JOTI. Dit kamp vindt namenlijk plaats in de lucht en op het internet. Nee hoor, je hoeft niet te kunnen vliegen om mee te doen, je blijft gewoon in je eigen gebouw. Door gebruik te maken van zenders (een soort walky-talky) ga je “on the air”. En met de computers ga je het internet op. Zo maak je contact met andere scouts. Je kunt makkelijk nieuwe vrienden maken, want heel veel scouts doen mee. Niet alleen in Nederland maar over de hele wereld.

Hulp van buitenaf

Om de JOTA-JOTI succesvol te organiseren is het ook belangrijk dat leden hulp krijgen van zendamateurs (vaak niet-scouts) om hun activiteit te kunnen doen. Wil je meedoen? Kijk snel op de website voor meer informatie!

Voor meer informatie over JOTA-JOTI kijk je op www.jota-joti.scouting.nl.