j

We kijken terug op een geslaagde meidenmiddag op 4 oktober 2017. Tijdens deze middag zijn er 18 meiden bij de scouting komen kijken, een middag vol lachende gezichtjes!

Scouting alleen voor jongens? Echt niet! Ook meiden vinden het leuk om samen lol te hebben, avonturen te beleven en lekker vies te worden. Scouting is bovendien heel leerzaam: je leert er samenwerken, verantwoordelijkheid nemen en dingen samen tot een goed einde brengen. Om meer meiden kennis te laten maken met Scouting, organiseerde Scouting Sint Joris in Breda een Girlpower Middag op 4 oktober 2017. Daar konden meiden samen met leeftijdsgenoten leuke dingen doen: een vuurtje stoken en daar zelf op koken, zich lekker uitleven en met z’n allen de natuur in. En natuurlijk nieuwe vrienden maken en met sterke verhalen thuiskomen. Dat hoort tenslotte ook bij Scouting!

Klachtrecht

Matrozen zijn jongeren van 15 tot 18 jaar; een groep Matrozen wordt een ‘afdeling’ genoemd.  Matrozen verzinnen en organiseren hun activiteiten zelf en organiseren zelfs hun eigen zomerkamp (expeditie). De mogelijkheden zijn eindeloos: Matrozen gaan op overlevingskamp, vlot varen, fietsen in de Ardennen of ze nemen deel aan landelijke of internationale activiteiten of kampen. De begeleiding motiveert, inspireert en ondersteunt de matrozen waar nodig, maar het meeste doen ze zelf.

In het vaarseizoen van april tot oktober zeilen de matrozen regelmatig in lelievletten op de Mark.

De matrozen komen bij elkaar op zaterdagavond van 19.00 - 21.00 uur.